Volledige prothese / kunstgebit

Goed voor de dag komen. Zonder pijn en ongemakken!

Tijdens uw eerste consult bespreken we uitvoerig wat uw wensen zijn. Uw mond wordt bekeken en de eerste afdrukken worden gemaakt. Uit deze eerste afdrukken worden gipsmodellen gegoten. Deze modellen worden gebruikt om er individuele lepels op te maken van kunststof. Met deze individuele lepels worden tijdens uw tweede afspraak de tweede afdrukken gemaakt. Deze afdrukken zijn heel belangrijk, aan de hand van deze afdrukken brengen we uw hele kaak in kaart.

Uit de tweede afdrukken zijn ook gipsmodellen gegoten. Op deze gipsmodellen die een exacte kopie van uw kaak weergeven, worden zogenaamde basisplaten gemaakt met een wal van was die uw toekomstige tandbogen moeten worden. Met deze basisplaten wordt ook uw beet vastgelegd en de verhouding tussen onder en bovenkaak wordt bepaald. Vervolgens zoeken we samen met u tanden en kiezen uit.

Nu is de pasfase aangebroken. De gebitsprothese wordt in was opgesteld, zodat u kunt passen om te kijken of de beet klopt. Het eindresultaat is nu goed zichtbaar, u kunt nu ook beoordelen of u uw nieuwe kunstgebit mooi vindt. Als u helemaal tevreden bent over de pasvorm, kleur en dergelijke gaan we uw definitieve kunststof gebitsprothese maken. Enkele weken na het plaatsen van het kunstgebit in uw mond vindt er nog een nacontrole plaats. Tijdens deze controle kunnen eventuele pijn of drukplekken worden weggehaald.

Tandprothetische Praktijk Dronten & Lemmer is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uw volledig of gedeeltelijke gebitsprothese, uw noodgebit of implantaat