Reinigen of polijsten

Stralend voor de dag komen met een schoon en fris gebit

Vaak zien we dat prothese te lang worden gedragen zonder deze zo nu en dan eens goed te reinigen. Op een prothese kan aanslag zitten door voedsel, roken of tandsteen. Ook kan er zich bio-film hebben ontwikkeld op uw kunstgebit. Een bio-film is een bacteriële laag die ervoor zorgt dat uw prothese wat ruw aan kan voelen. Deze laag onstaat vaak bij een gebit dat niet glad genoeg is.

U kunt bij ons terecht voor het polijsten van uw gebit. Wij doen dat met puimsteen, een vulkanisch gesteente in poedervorm. Na het polijsten wordt uw kunstgebit weer op glans gebracht met glanspasta. U zult direct het resultaat merken. Voedsel en speeksel glijden makkelijker van uw prothese af. Het reinigen en polijsten is vrijblijvend en bieden wij u aan als service.

In overleg met u kunnen wij zien of er meer nodig is dan alleen het polijsten. Het kan zijn dat uw gebit bruine of zwarte randen langs de tanden heeft gekregen in de loop van de tijd. Heeft u dat ook en ergert u zich daaraan? Kom ook dan vooral even bij ons langs en vraag naar de mogelijkheden om uw gebit weer mooi te krijgen. Wij gaan met u in overleg om u te kijken of polijsten voldoende of dat er misschien meer moet gebeuren.

Tandprothetische Praktijk Dronten & Lemmer is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uw volledig of gedeeltelijke gebitsprothese, uw noodgebit of implantaat