Rebasen /opvullen gebitsprothese

Heerlijk genieten van een passend kunstgebit!

Uw kaken zullen tijdens het dragen van een gebitsprothese slinken. Dit gaat heel gelijkelijk en zult u niet veel van merken, tot het moment dat er ruimte komt te zitten tussen de basis/onderkant van de gebitsprothese wat op de kaak rust en de gebitsprothese zelf. Uw boven- en/of ondergebit komt dan ‘los’ te zitten. Dit gaat vaak gepaard met klachten als pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en soms zelfs problemen met de spijsvertering. Rebasen is vaak een goede oplossing om uw gebit weer vast te laten zitten in uw mond.

Een rebasing/opvulling is de oplossing als uw kunstgebit slechts enkele jaren oud is en nog niet aan vervanging toe is. Wij drukken uw gebitsprothese af in de mond op uw kaak met afdrukpasta. Waar afdrukpasta zit, zit ruimte die later opgevuld moet worden met kunsthars. Tijdens het rebasen kijken we ook de randen van uw gebitsprothese na en waarnodig verlengen we ze om zo de exacte vorm van uw kaak weer aan te nemen. Resultaat? Uw gebitsprothse zit weer vast.

Wij adviseren om uw kunstgebit jaarlijks door ons te laten controleren. Dit kost u niks. Door elk jaar even uw kunstgebit door ons na te laten kijken kunnen wij op tijd ingrijpen en uw gebit rebasen/opvullen als dat nodig is. Zo voorkomt u ongemakkelijke momenten die een loszittende prothese met zich mee brengt.

Het los zitten van een al wat oudere prothese kan ook komen doordat tanden en kiezen afgesleten zijn of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging van uw kunstgebit de beste optie.

Tandprothetische Praktijk Dronten & Lemmer is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uw volledig of gedeeltelijke gebitsprothese, uw noodgebit of implantaat