Noodgebit / Immediaat

Een eerste, tijdelijke prothese, waarmee u alles kunt!

Het kan gebeuren dat u uw tanden geheel of gedeeltelijk verliest, de oorzaken hiervan kunnen verschillend zijn. U wilt graag weer met een stralende lach door het leven, of geen problemen meer met eten of praten ondervinden. En wij helpen u daar graag bij!

Zodra u heeft besloten dat u graag weer een fraai gebit wilt door middel van een prothese zal de tandarts u eerst doorverwijzen naar ons. Vroeger liep men nog wel eens een poosje zonder tanden rond, vandaag de dag is dat niet meer aan de orde. We maken eerst een immediaat of noodgebit. Pas als dat voor u klaarligt, worden uw laatste tanden en/of kiezen getrokken. Voor dit tijdelijke gebit zijn minimaal drie bezoeken aan onze praktijk nodig.

Op het moment dat de tandarts of kaakchirurg uw laatste tanden of kiezen heeft verwijderd wordt de immediaatprothese direct bij u ingedaan. Dit is heel praktisch. Het noodgebit fungeert dan als een soort pleister over uw kaak.

Uw noodgebit heeft in het begin regelmatig ‘onderhoud’ nodig. De wortels die in uw kaakbeen zaten, zijn er niet meer. Uw kaak moet herstellen en zal tijdens dit herstel slinken. Uw noodgebit zal dus regelmatig bijgewerkt moeten worden. De eerste keer zal dit al na 2 of 3 weken zijn. We gaan dan de prothese waar nodig opvullen met een tijdelijke achter laag. Vaak gebeurt dit 2 keer. Na ongeveer 1,5 maand doen we dit nogmaals maar dan met harde kunsthars. Het noodgebit zal dan nog beter passen en u zult er dan ook beter mee kunnen kauwen.

Dit noodgebit gebruikt u ongeveer een half jaar tot een jaar. Dat is een afhankelijk van het herstelproces van uw kaak. Na een jaar kunnen we dan voor uw een nieuwe prothese aanmeten en vervaardigen. U kunt er ook voor kiezen dit in combinatie met implantaten te doen.

Tandprothetische Praktijk Dronten & Lemmer is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uw volledig of gedeeltelijke gebitsprothese, uw noodgebit of implantaat