Kunstgebit gedeeltelijk / partiële prothese

Behouden wat goed is!

Het komt steeds vaker voor dat mensen niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden. In samenwerking met uw tandarts kunnen wij een gedeeltelijke prothese voor vervaardigen. Deze prothese zal een uitneembaar kunstgebit zijn die tussen uw bestaande tanden past.

Een partiële prothese kan alleen dan door ons worden vervaardigd als uw tandarts uw tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle is gebleken dat belasting van uw ‘gezonde’ tanden en kiezen geen problemen zal opleveren. Er zijn twee soorten gedeeltelijke kunstgebitten, namelijke een plaatprothese of een frameprothese.

Plaatprothese
De plaatprothese is volledig van kunststof gemaakt. De prothese steunt op het tandvlees in de kaak waar tanden of kiezen ontbreken. Soms heeft de prothese niet voldoende houvast, dan worden er gebogen haakjes (ankers) geplaatst om de omringende gezonde tanden en/of kiezen. Door de ankers zal de prothese beter op zijn plaats blijven zitten.

Frameprothese
Een frameprothese is een stalen skelet met haakjes die om de gezonde tanden of kiezen grijpen. Waar de tanden of kiezen weg zijn wordt dat met kunststof hersteld. De nieuwe tanden en/of kiezen worden vastgezet aan het stalen skelet.

Tandprothetische Praktijk Dronten & Lemmer is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uw volledig of gedeeltelijke gebitsprothese, uw noodgebit of implantaat